Samjen taidekeskus on avoinna heinä-elokuun 2021

Meditatiivisen taiteen keskus on avoinna heinä-elokuun ajan pe-su klo 13-17. Muina aikoina voi sopia vierailusta. Sisäänpääsy 7 €/ 5 €

Katso lisää

9.-14.7. 2021 Kesäretriitti

Retriitillä ohjataan hathajoogaa sekä Odo-mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Odo -meditaatiomenetelmä on erityinen meditaatiotekniikka, joka auttaa väljentämään mieltä kohti tietoista ja onnellista olemista. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Retriitillä voi viipyä 2-5 päivää. Ohjaaja  Maarit Vainio, hinta 200 €/2 pv + 50 €/lisäpäivä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut p.041-440 8996/samjeinfo@samje.fi
Retriitti toteutetaan, mikäli korona-epidemian vuoksi ei tule uusia rajoitteita.
Infoa retriiteille osallistumisesta

30.7.-1.8.2021 Meditaatio- ja taideretriitti

Lähestymme hiljaisuutta meditaatio- ja joogaharjoituksin. Meditoimme Odo -mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Pysähtyminen, mielen hiljentyminen ja rentoutuminen luovat kontaktin sisimpäämme ja luovuuteemme. Teemme taidetta hiljaisuudesta käsin ilmentäen sitä kaikkea, mitä meissä ja ympäristössämme on, ja haluaa tulla näkyväksi. Taidetyöskentely ei vaadi aikaisempaa kokemusta, erityistä taiteellisuutta, toki siitä ei haittaakaan ole. Taiteilu lähtee liikkeelle aistimuksista, omasta kokemuksesta, tässä ja nyt hetkestä ja helpoista lähtökohdista, kuten viiva, väri, pinta ja muoto. Työskentelemme piirtäen (puuvärit, hiilet, liidut) ja maalaten vesiliukoisilla väreillä. Välineet sisältyvät kurssimaksuun, toki voit ottaa mukaan omiakin välineitä.

 

Ohjaajat: Seija Honkanen (kuvataiteilija, kuvataideopettaja, meditaatio- ja mindfulness -ohjaaja)

Maarit Vainio (FM, jooga- ja meditaatio-opettaja)

Hinta 240 € sis. materiaalit 

Infoa retriiteille osallistumisesta

20.-22.8.2021 Musiikkitapahtuma

Tapahtuma on peruttu tänä kesänä pahenevan pandemiatilanteen vuoksi. Ensi kesänä taas!

11.-13.10.2019 ODO -meditaatioretriitti

Retriitillä ohjataan Odo -mielikuvameditaatioita ja keskittymisharjoituksia. Odo -meditaatiomenetelmä on erityinen meditaatiotekniikka, joka auttaa väljentämään mieltä kohti tietoista ja onnellista olemista. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa.  Retriitin ohjaa  Maarit Vainio, hinta 180 €
Ilmoittautumiset ja tiedustelut p.041-440 8996/samjeinfo@samje.fi   Infoa retriiteille osallistumisesta

23.-25.8.2019 Viikonloppuretriitti ja konsertti

Retriitillä ohjataan aamujoogat sekä mm. Odo -mielikuvameditaatioita. Retriitillä kuunnellaan myös Maitreyan eli Pekka Airaksisen ennen kuulematonta musiikkia. Lauantaina klo 18 alkaen Sami Pekkolan ja Simo Laihosen taatusti häkellyttävät konsertit suulissa.

Harjoitukset ohjaa Maarit Vainio. Retriitin hinta 180 € (sis. konsertit)  Infoa retriiteille osallistumisesta

Konsertti-osuus on avoin kaikille, sisäänpääsy 10 €. (la-su yöpyminen Samjessa 40 €)

KONSERTEISTA:

1) Tribuutti Milford Gravesille

向”米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuutti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

2) Simo Laihonen ja Sami Pekkola duo
 
Vapaata improvisaatiota ja jazzia soittavan duon historia alkaa reilusti yli 10 vuoden takaa. Vuosien aikana on tapahtunut paljon yhdessä ja erikseen, kuten viime vuosien yhteinen työ Oaagaada -nelikon kanssa. Toisaalta lähtökohdat illan konserttiin eivät ole juuri muuttuneet verrattuna duon ensiaskeliin. Sillonkin nyt on nyt. Duo laskettelee menemään kohtaamishetken virran mukana turhia jarruttelematta: joskus voimallisesti ääntä ryöpyttäen ja joskus rauhallisesti yksityiskohtiin tarkentaen. Yleensä kaikkea tätä yhtä aikaan.
 
Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet
Sami Pekkola: saksofonit ja shrutilaatikot
 
Simo Laihonen – kuvaaja Johanna Hjorth
 

Pekkola-Laihonen duo – kuvaaja Hannu Koiranen   

8.6.2019 Meditatiivisen taiteen keskuksen avajaiset ja Maitreyan muistotilaisuus

Samjen ystäviä on kohdannut suuri suru Pekka Airaksisen eli Maitreyan poismenon vuoksi. Hän menehtyi 6.toukokuuta äkillisen sairastumisen seurauksena.

Samjeen avataan taidekeskus, jonka suunnittelussa hän oli vielä mukana ja jossa on esillä sekä hänen keräämää Tiibetin buddhalaista taidetta että hänen omaa meditaatioelämästä innostusta saanutta taidetta, lähinnä öljyväritöitä. Taidekeskuksen ovet avataan yleisölle klo 18. Sitä ennen klo 14-18 voi Samjeen tulla Maitreyan vapaamuotoiseen muistotilaisuuteen.

Iltapäivällä tarjotaan ruoka ja kahvit, illalla kahvitarjoilu ja kokoelman esittely.
Samjessa voi yöpyä 40 €/vrk. Ilmoittaudu muistotilaisuuteen ja varaa yöpaikka, niitä on rajoitetusti. samjeinfo@samje.fi / 041-440 8996

21.-23.6. 2019 Juhannuksen Odo-meditaatiokurssi

Kurssilla ohjataan Odo -mielikuvaharjoituksia sekä keskittymis- ja myötätuntoharjoituksia. Kurssi sopii meditaation perusteet tunteville.

Ohjaajana (FM, jooga- ja meditaatio-ohjaaja) Maarit Vainio, hinta 180 €

Ilmoittautumiset ja kyselyt 17.6. mennessä samjeinfo@samje.fi/041-440 8996

Infoa retriiteille osallistumisesta

28.6.-2.7.2019 Jooga- ja meditaatioretriitti

Retriitillä ohjataan joogaharjoituksia, Odo-mielikuvaharjoituksia sekä keskittymis- ja myötätuntoharjoituksia. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Tämä kurssi sopii joogan ja meditaation ystäville.
Osallistuminen 2-4 pv

Ohjaajana (FM, jooga- ja meditaatio-ohjaaja) Maarit Vainio, hinta 180 €/2 pv  +50 €/pv
Ilmoittautumiset ja kyselyt 24.6. mennessä samjeinfo@samje.fi/041-440 8996
Infoa retriiteille osallistumisesta

9-14.7.2019 Karmaretriitti

Karma merkitsee toimintaa. Työn tekeminen iloisin mielin, keskittyneenä tuo onnellisuutta. Lisäksi meditoimme, joka mahdollistaa uusiutumisprosessin mielen rentoutuessa. Retriittiin sisältyy aamupäivän ohjattu karmajakso, ohjatut meditaatiohetket, kasvisruoka sekä aikaa, jolloin ei erityisesti tee mitään. Voit tuoda oman luovan projektisi ja saada siitä palautetta sekä ohjausta halutessasi – ohjaajilla on monipuolinen koulutus käden taitoihin sekä meditaation ja luovuuden menetelmiin. 

Voit osallistua retriitille haluamaksesi ajaksi, minimi kuitenkin kaksi vuorokautta.
Katso lisätietoja Karmaretriitti 2019 aikataulu

Sulje valikko