Samje

Samje retriittikeskus on perustettu palvelemaan kaikkia, jotka haluavat löytää läsnäolon ja hiljentymisen avulla sisäisen ilon ja rauhan. Ohjatuilla kursseillamme on mahdollista perehtyä niin meditaation, joogan kuin kuvallisen ilmaisun perusteisiin. Keskittynyt läsnäolo ja harjoitukset johdattavat jokaista löytämään omat voimavaransa ja sisäisen tasapainon.

Retriitti eli arkipäivän rutiineista vetäytyminen tunnetaan kaikissa kulttuureissa perinteisenä keinona rentoutumiseen ja mielenrauhan löytämiseen. Ulkoisten ärsykkeiden puuttuessa mieli kääntyy sisäänpäin ja tie sisimpään alkaa avautua. Tällöin on mahdollista vapautua ajatusten pakkovallasta, kohdata sisimmästä kumpuava hiljaisuus ja oivaltaa oma itse aivan uudella tavalla. Silloin maailmakin näyttää uudelta.

Syksyllä 2004 avautunut retriittikeskus toimii Pohjois-Satakunnassa, Siikaisten entisen kunnalliskodin tiloissa. Vuonna 1930 valmistunut suuri hirsirakennus, ympäröivä erämaahenkinen luonto – metsät ja suot, joet ja järvet – kaikki tämä edesauttaa uusiutumaan ja löytämään voimavaroja.

Retriittikeskusta ylläpitää vuodesta 1980 toiminut Perinneyhdistys Muinaismieliset ry. Yhdistys on epäkaupallinen ja pyrkii edistämään henkisiä, elämänmyönteisiä perinteitä ja arvoja. Retriittikeskuksen toiminnan perustana on vapaaehtoinen työ.

Jos haluat tukea toimintaamme, voit tehdä yksittäisen lahjoituksen Perinneyhdistys muinaismieliset ry:n tilille 
FI22 5702 0320 0113 07 tai sopia säännöllisestä tuesta.

Yhteystiedot

Puhelinnumero
041 440 8996

Sähköposti
samjeinfo@samje.fi