Stupa

“Silloin maanlinnasta kohosi esiin stupa, joka oli muodostunut seitsemästä aineesta, Herran eteen, seurue oli keskellä. Stupa oli 3,6 miljoonaa metriä korkea ja 1,8 miljoonaa ympärysmitaltaan. Noustuaan esiin stupa, meteorinkaltainen ilmiö, oli tyhjässä avaruudessa säkenöiden, kauniina, miellyttävästi koristeltuna viisintuhansin päällekkäisin kukkaistasoin, sekä monin tuhansin kaarin, joita koristivat tuhannet liput ja voitonviirit, ripustettu täyteen tuhansia jalokiviköynnöksiä, tapuleita ja kelloja, huokuen jokaisesta neljästä kyljestään keltaisen mehun ja santelin tuoksua, joka täytti koko tämän maailman. Sen huipussa oli päivänvarjoja toinen toisensa päällä niin korkealle, että kosketti neljän maailmanvartijakuninkaan taivaallista palatsia sekä jumalten asuinsijoja. Ne oli tehty kullasta, hopeasta, lapiksesta, helmiäisestä, smaragdista, punaisesta korallista ja agaatista.

Kun tämä stupa oli muodostunut, 33 jumalan taivaasta suihkutettiin sen päälle taivaallisia mandarava- ja suuria mandarakukkia niin että se peittyi kokonaan. Uhraukset stupalle tekivät myös kaikki jumalat, lohikäärmeet, yaksat, gandharvat, asurat, garudat, kimnarat, mahoragat, ihmiset, ei-ihmiset jne. kaikkiaan tuhansia myriadeja miljoonia olentoja, jotka uhrasivat kaikenlaisia kukkia, suitsukkeita, jalokiviä, lippuja, kankaita ja soittimia, sekä kunnianosoituksia ja ylistyksiä.

Ja tuosta jalokivistupasta kuului ääni: ”Erinomaista, erinomaista, herra Shakyamuni! Olet hyvin esitellyt tämän dharmaopetuksen, jonka nimi on Ihmeellisen dharman Lootus-sutra. Niin se on, Herra, niin se on, sugata.”

Nähdessään tämän suuren stupan, meteorinkaltaisen taivaallisen ilmiön, kuulijoiden neliosainen joukko ilahtui, täyttyi onnellisuudesta, tyytyväisyydestä ja riemusta. He nousivat välittömästi istuimiltaan, ojensivat yhteenliitetyt kätensä ja jäivät seisomaan siinä asennossa. Silloin bodhisattva-mahasattva Mahapratibhana, joka huomasi koko maailman, mukaan lukien jumalat, ihmiset ja demonit, täyttyneen ihmetyksestä, sanoi Herralle: ”Oi Herra, mikä saa aikaan, mikä on syynä sille, että näin ihmeellinen jalokivistupa ilmestyy maailmaan? Kuka on se, oi Herra, joka saa tuon äänen kohoamaan ja syntymään ihmeellisestä jalokivistupasta?” Herra sanoi vastaukseksi Mahapratibhanalle: ”Mahapratibhana, tässä suuressa jalokivistupassa on sisällä tathagatan todellinen ruumis tiivistetyssä muodossa. Stupa on hänen, ja hän saa tuon äänen kohoamaan ja syntymään stupasta.”

– Saddharmapundarika

Ote Lootus-sutran kohdasta, jossa kerrotaan stupan ilmestymisestä