Taidekeskus

Samjeen on perustettu Meditatiivisen taiteen keskus, jossa on esillä Pekka Airaksisen (1945-2019) keräämää Tiibetin buddhalaista taidetta. Hän on kerännyt sitä vuodesta 1974 alkaen. Kokoelma on pääosin hankittu Nepalista, mutta pieniltä osin myös Intiasta. Kokoelma on erityisen laaja ja laadukas sisältäen thangka -maalauksia, patsaita, rituaaliesineitä, soittimia ja koruja. Samaa materiaalia on laajemmin esillä yhdistyksemme ylläpitämässä Tiibetin taiteen keskuksessa Alastaron Dharmakeskuksessa.

Samjessa on lisäksi esillä laaja kokoelma hänen omaa kuvataidetta, joka on saanut inspiraationsa meditaaatioelämästä. Kokoelma on lähinnä abstrakteja öljyväritöitä.

Samjessa on erityisyytenä Suomen ainoa ja maailman pohjoisin Stupa. Se on viisimetriä korkea graniittipatsas, joka symbolisoi sisäistä rauhaa ja maailman rauhaa. Myös Stupa on Tiibetinbuddhalaista perinnettä.

Taidekeskus on avoinna sopimuksesta ryhmille ja yksittäisille kävijöille. Vierailusta voi sopia puh. 041 4408996/Maarit Vainio tai sähköpostilla samjeinfo@samje.fi

Pääsymaksut:

aikuiset 7 €

lapset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 5 €

yli 10 hengen ryhmät 5 €/hlö (pienemmät ryhmät normaalihinnoilla)

Näyttelyesittelyt 50€/60min, 70€/90min + pääsymaksut