Jooga- ja meditaatioretriitti 31.5.-2.6.2024

Retriitillä ohjataan hathajoogaa ja meditaatioharjoituksina mm. Odo-mielikuvaharjoituksia ja keskittymistä. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Ohjaaja FM, jooga- ja meditaatio-opettaja Maarit Vainio.

Hinta 220€
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi

Katso lisätietoja

Karmaretriitti 14.-16.6.2024

Retriitti on vetäytymistä maailmasta, mahdollisuus uudistua vailla arjen velvoitteita ja rutiineita. Retriitin avulla haetaan sisäistä hiljaisuutta, sellaista sisäistä todellisuutta, joka on kirkas ja onnellinen – läsnäoloa vailla odotuksia tai pelkoja. Harjoittelemme sitä meditaation, hiljaisuuden ja luonnon havainnoinnin kautta. Karmaretriittiin kuuluu päivittäinen työjakso, jolloin teemme karmatöitä. Ne liittyvät rakennusten ja tilusten ylläpitoon oman valinnan mukaisesti.

Hinta 110€
Tiedustelut ja ilmoittautuminen10.6.2023 mennessä  Irma Rinne  (rinneirma@icloud.com)
Katso ohjelma ja Infoa karmaretriiteille osallistumisesta

Kesäretriitti 5.-10.7.2024

Retriitillä ohjataan hathajoogaa sekä Odo-mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Odo -meditaatiomenetelmä on erityinen meditaatiotekniikka, joka auttaa väljentämään mieltä kohti tietoista ja onnellista olemista. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Retriitillä voi viipyä 2-5 päivää.

Ohjaaja  Maarit Vainio (FM, jooga- ja meditaatio-opettaja)

hinta 220 €/2 pv + 50 €/lisäpäivä.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi
Lisätietoja retriitille osallistumisesta

Meditaatio- ja taideretriitti 9.-11.8.2024

Lähestymme hiljaisuutta meditaatio- ja joogaharjoituksin. Meditoimme Odo -mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Pysähtyminen, mielen hiljentyminen ja rentoutuminen luovat kontaktin sisimpäämme ja luovuuteemme. Teemme taidetta hiljaisuudesta käsin ilmentäen sitä kaikkea, mitä meissä ja ympäristössämme on, ja haluaa tulla näkyväksi. Taidetyöskentely ei vaadi aikaisempaa kokemusta, erityistä taiteellisuutta, toki siitä ei haittaakaan ole. Taiteilu lähtee liikkeelle aistimuksista, omasta kokemuksesta, tässä ja nyt hetkestä ja helpoista lähtökohdista, kuten viiva, väri, pinta ja muoto. Työskentelemme piirtäen (puuvärit, hiilet, liidut) ja maalaten vesiliukoisilla väreillä. Välineet sisältyvät kurssimaksuun, toki voit ottaa mukaan omiakin välineitä.

Ohjaajat: Seija Honkanen (kuvataiteilija, kuvataideopettaja, meditaatio- ja mindfulness -ohjaaja)
Maarit Vainio (FM, jooga- ja meditaatio-opettaja)

Hinta 260 € sis. materiaalit  
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi
Lisätietoja retriitille osallistumisesta

Musiikkiviikonloppu 23.-25.8.2024

Viikonloppu on Maitreyan – Pekka Airaksisen – musiikin ystävien kokoontuminen. Voit tulla soittamaan tai kuuntelemaan. Soitamme myös Maitreyan ennen kuulematonta musiikkia tallenteilta.

Hinta 50€/vrk

Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin!

Stupa -juhla 30.8.-1.9.2024

Vietämme varsinaista stupa-juhlaa lauantaina, mutta voit tulla Samjeen koko viikonlopuksi.

Hinnat:

Stupa-juhla 40€

Stupa-juhla ja majoittuminen yhdeksi yöksi 80€

Stupa-juhla ja majoittuminen kahdeksi yöksi 120€

Ohjelma tarkentuu myöhemmin! 

Tiedustelut samjeinfo@samje.fi

 

Samjen taidekeskus

Taidekeskuksen näyttely on avoinna etukäteen sovittuina aikoina ryhmille ja yksittäisille kävijöille.  Näyttelyssä on esillä Pekka Airaksisen abstrakteja maalauksia ja hänen keräämäänsä tiibetiläistä taidetta. Voit sopia näyttelyvierailusta puh. 041 440 8996 tai sähköpostilla samjeinfo@samje.fi

Katso lisätietoja näyttelystä, opastuksista ja pääsymaksuista

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen Samjeen ja sen kiinnostavaan näyttelyyn!

Muita retriittimahdollisuuksia

Omatoimiretriitti ryhmille

Samjen voi vuokrata oman ryhmän käyttöön retriittiä varten.  Omatoimiretriitti tarkoittaa sitä, että ryhmät huolehtivat itse ohjelmansa, ruokailunsa ja loppusiivouksen. Tilan käyttöä varten on laadittu opasvihkonen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti miten Samjessa toimitaan ja mitä mahdollisuuksia siellä on. Ryhmät myös perehdytetään Samjessa toimimiseen henkilökohtaisesti. Retriitin järjestäminen siis onnistuu, vaikkei Samje olisikaan entuudestaan tuttu paikka.

Tilausretriitti

Toteutamme ohjattuja retriittejä myös tilauksesta. Sopiva ryhmän koko on 5-10 henkeä. Retriitti räätälöidään ryhmän toiveiden mukaiseksi. Sisältöjä voivat olla jooga, meditaatio, Vedic art tai vaikkapa luonnossa voimaantuminen.

Henkilökohtainen retriitti

Haluaisitko vetäytyä omalle retriitillesi Samjeen? Se on mahdollista, mikäli olet aiemmin ollut kurssilla Samjessa ja paikka sekä ”talon tavat” ovat sinulle tuttuja. Henkilökohtaisella retriitillä ei ole ohjaajaa. Huolehdit siis itse ruokailuistasi ja harjoituksistasi. Voit majoittua haluamaasi huoneeseen ja käyttää vapaasti Samjen keittiötä sekä meditaatiosalia.

Lue lisää näistä retriittimahdollisuuksista