Talvikausi Samjessa

Lumiharsoon verhotunut Samje kutsuu omatoimiretriitille. Talven hiljaisuus tukee harjoitustasi. Katso lisätietoja alempaa tältä sivulta.

Näyttelymme on avoinna tilauksesta ryhmille ja myös yksittäisille kävijöille. Samalla kannattaa kurkistaa myymäläämme, josta löytyy buddhalaista kirjallisuutta, meditaatiokulhoja, mantranauhoja, thanka-maalauksia, tiibetin pakolaisten Nepalissa valmistamia käsitöitä mm. lämpimiä villapaitoja ja paljon muuta.

Onko sinulla ryhmä – vaikkapa työyhteisö, jolle haluaisit tilata tarpeisiinne räätälöidyn tilaisuuden? Kiinnostaisiko kulhomeditaatio tai joogahetki? Ota yhteyttä, niin etsitään teille sopiva ajankohta ja sisältö! Tarjoamme 1,5 h tilaisuuksia hintaan 150€.

Tiedutelut omatoimiretriiteistä, näyttelyvierailusta ja räätälöidyistä tilaisuuksista samjeinfo@samje.fi  tai 041-440 8996/Maarit Vainio

Tervetuloa voimaantumaan ja lepäämään talviseen Samjeen!

Omatoimiretriitti

Haluaisitko vetäytyä omalle retriitillesi Samjeen? Se on mahdollista, mikäli olet aiemmin ollut kurssilla Samjessa ja paikka sekä ”talon tavat” ovat sinulle tuttuja. Omatoimiretriitillä ei ole ohjaajaa. Huolehdit siis itse ruokailuistasi ja harjoituksistasi. Voit majoittua haluamaasi huoneeseen ja käyttää vapaasti Samjen keittiötä sekä meditaatiosalia.

Omatoimiretriitin hinta määräytyy sen mukaan kuinka kauan olet retriitillä ja haluatko tehdä päivittäin karmatöitä (4h/pv). Karma tarkoittaa tässä toimintaa ja hyviä tekoja. Karmatöitä tehdessä huolehditaan ympäristöstä yhteiseksi hyväksi. Samjessa tähän huolenpidon piiriin luetaan kaikki elolliset olennot ja karmatöitä iloisesti tehden osoitetaan kunnioitusta täältä jo poistuneille.

Työt ovat talon ja pihaympäristön hoitamiseen liittyviä. Esimerkiksi marjojen keruuta ja pakastamista, talon siivousta, piha-alueen hoitoa, kitkemistä, pieniä remonttitöitä mikäli sinulla on siihen osaamista ym. Työt sovitaan kanssasi etukäteen. Voit sovittaa työt omaan retriittiaikatauluusi.

Omatoimiretriittien hinnat (pienempi hinta, jos teet karmatöitä 4h/pv):
Vuorokausi 40€ / 30€
Viikko 200€ / 180€
Kuukausi kesällä 400€ ja talvella 500€ (sisältävät karmatöitä erikseen sovittavan määrän)

Lisätietoja ja varaukset puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi

Kevään ja kesän 2022 tapahtumia

Samjen taidekeskus on avoinna kesäviikonloppuisin

HUOM! TAIDEKESKUS ON POIKKEUKSELLSIESTI KIINNI PE. 26.8.2022! La. ja su. auki normaalisti.

Taidekeskus on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun pe – su klo 13-17 lukuun ottamatta juhannusviikonloppua (24.-26.6.2022), jolloin se on suljettu. Sovittaessa näyttelyä voidaan esitellä myös muina ajankohtina.  Sisäänpääsy 5€/7€
Katso lisätietoja

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen Samjeen ja sen kiinnostavaan näyttelyyn!

Huhti- ja toukokuu

stupa_alhaalta_pekka

Jooga- ja meditaatioretriitit 22.-24.4.2022 ja 13.-15.5.2022

Retriiteillä ohjataan hathajoogaa ja meditaatioharjoituksina mm. Odo-mielikuvaharjoituksia ja keskittymistä. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Ohjaaja FM, jooga- ja meditaatio-opettaja Maarit Vainio.

Hinta 200€/retriitti
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi

Katso lisätietoja

Kesäkuu

ruusut_irma

Karmaretriitti 17.-19.6.2022

Retriitti on vetäytymistä maailmasta, mahdollisuus uudistua vailla arjen velvoitteita ja rutiineita. Retriitin avulla haetaan sisäistä hiljaisuutta, sellaista sisäistä todellisuutta, joka on kirkas ja onnellinen – läsnäoloa vailla odotuksia tai pelkoja. Harjoittelemme sitä meditaation, hiljaisuuden ja luonnon havainnoinnin kautta. Karmaretriittiin kuuluu päivittäinen työjakso, jolloin teemme karmatöitä. Ne liittyvät rakennusten ja tilusten ylläpitoon oman valinnan mukaisesti.

Hinta 90€
Tiedustelut ja ilmoittautuminen10.6.2022 mennessä  Irma Rinne  (rinneirma@icloud.com)
Katso ohjelma ja Infoa karmaretriiteille osallistumisesta

Heinäkuu

Meditaatio- ja taideretriitti 8.-10.7.2022

Lähestymme hiljaisuutta meditaatio- ja joogaharjoituksin. Meditoimme Odo -mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Pysähtyminen, mielen hiljentyminen ja rentoutuminen luovat kontaktin sisimpäämme ja luovuuteemme. Teemme taidetta hiljaisuudesta käsin ilmentäen sitä kaikkea, mitä meissä ja ympäristössämme on, ja haluaa tulla näkyväksi. Taidetyöskentely ei vaadi aikaisempaa kokemusta, erityistä taiteellisuutta, toki siitä ei haittaakaan ole. Taiteilu lähtee liikkeelle aistimuksista, omasta kokemuksesta, tässä ja nyt hetkestä ja helpoista lähtökohdista, kuten viiva, väri, pinta ja muoto. Työskentelemme piirtäen (puuvärit, hiilet, liidut) ja maalaten vesiliukoisilla väreillä. Välineet sisältyvät kurssimaksuun, toki voit ottaa mukaan omiakin välineitä.

Ohjaajat: Seija Honkanen (kuvataiteilija, kuvataideopettaja, meditaatio- ja mindfulness -ohjaaja)
Maarit Vainio (FM, jooga- ja meditaatio-opettaja)

Hinta 240 € sis. materiaalit  
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi
Lisätietoja retriitille osallistumisesta 

Kesäretriitti 29.7.-3.8.2022

Retriitillä ohjataan hathajoogaa sekä Odo-mielikuvaharjoituksia ja keskittymisharjoituksia. Odo -meditaatiomenetelmä on erityinen meditaatiotekniikka, joka auttaa väljentämään mieltä kohti tietoista ja onnellista olemista. Aamupäivät vietetään retriittihiljaisuudessa. Retriitillä voi viipyä 2-5 päivää.

Ohjaaja  Maarit Vainio (FM, jooga- ja meditaatio-opettaja)

hinta 200 €/2 pv + 50 €/lisäpäivä.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen puh. 041 440 8996 tai s-posti samjeinfo@samje.fi

Lisätietoja retriitille osallistumisesta