Retriitit

Lisätietoja kaikista retriittivaihtoehdoista: 
puh. 041 4408996/Maarit Vainio
tai s-posti samjeinfo@samje.fi

UUTTA: Omatoimiretriitti ryhmille

Samjen voi vuokrata oman ryhmän käyttöön retriittiä varten.

Samje soveltuu meditaatio-, jooga-, luonto-, taide- ja hiljaisuuden retriittejä varten.  Retriittejä voi järjestää kesäkuun alusta syyskuun loppuun asti niinä aikoina kun Samjessa ei ole omaa toimintaa. Retriitin pituus sovitaan ryhmän kanssa erikseen.  Majoitustiloja on 12 henkilölle, mutta tarvittaessa voidaan järjestää muutamia lisäpaikkoja.

Samjen saa käyttöönsä omatoimiperiaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmät huolehtivat itse ohjelmansa, ruokailunsa ja loppusiivouksen. Tilan käyttöä varten on laadittu opasvihkonen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti miten Samjessa toimitaan ja mitä mahdollisuuksia siellä on. Ryhmät myös perehdytetään Samjessa toimimiseen henkilökohtaisesti. Retriitin järjestäminen siis onnistuu, vaikkei Samje olisikaan entuudestaan tuttu paikka.

Samjen kauniit tilat, rauhallinen sijainti ja ympärillä leviävä upea luonto tukevat retriitille vetäytymistä ja arjesta irrottautumista. Myös ainutlaatuinen Stupa luo aivan erityisen ilmapiirin retriitille.

Omatoimiretriitit ryhmille hinnoitellaan osallistujamäärän ja retriitin pituuden mukaan. Sopiva ryhmän koko on noin 5-12 henkilöä. Hinnat ovat maltilliset, koska ryhmä huolehtii itse kaikesta toiminnasta ja siivouksista.

40€/hlö/vrk 2vrk (esim. viikonloppu pe illasta su iltaan maksaa 80€/hlö)

30€/hlö/vrk pidemmät retriitit (esim. viikko)

 Katso tästä omatoimiryhmien opas

Samje-retriitit

Samje järjestää eri teemaisia, kaikille avoimia retriittejä pääasiassa kevät- ja kesäviikonloppuisin. Niiden tarkemmat tiedot löytyvät Ajankohtaista -välilehdeltä. Nämä retriitit muodostuvat ohjatuista harjoituksista, opetuspuheista, hiljaisista jaksoista sekä yksinkertaisesta elämästä. Lisäksi on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin ohjaajan kanssa.

Meditaatioharjoituksissa energia, ajatukset ja mielikuvat kehittävät selkeitä ja positiivisia mielentiloja. Päivät rytmittyvät meditaatiohetkien mukaan. Tutustuminen meditaatioon alkaa yksinkertaisilla keskittymisharjoituksilla, jotka sopivat kaikille.

Käytämme seuraavanlaisia meditaatioita:
Hengitykseen keskittyminen – kehitetään tyyneyttä ja selkeyttä
Myötätuntomeditaatio – kehitetään empatiaa ja rakkautta itseä ja muita kohtaan
Kävelymeditaatio – harjoitetaan keskittymiskykyä
Elementtimeditaatio – eri elementtien (maa, vesi, tuli, ilma) avulla päästään kosketukseen omien energioiden kanssa ja pystytään lisäämään elinvoimaa
Mielikuvameditaatio – kehittää luovuutta ja assosioivaa ajattelua (ajattelua mielleyhtymien kautta).

Tilausretriitti

Toteutamme ohjattuja retriittejä myös tilauksesta. Sopiva ryhmän koko on 5-10 henkeä. Retriitti räätälöidään ryhmän toiveiden mukaiseksi. Sisältöjä voivat olla jooga, meditaatio, Odo-meditaatio, Vedic art tai vaikkapa luonnossa voimaantuminen.

Tilausretriittien hinnat 220€/hlö 2vrk + 50€ lisävrk

Henkilökohtainen retriitti

Haluaisitko vetäytyä yksin henkilökohtaiselle retriitillesi Samjeen? Se on mahdollista, mikäli olet aiemmin ollut retriitillä/kurssilla Samjessa ja paikka sekä ”talon tavat” ovat sinulle tuttuja. Henkilökohtaisella retriitillä ei ole ohjaajaa. Huolehdit siis itse ruokailuistasi ja harjoituksistasi. Voit majoittua haluamaasi huoneeseen ja käyttää vapaasti Samjen keittiötä sekä meditaatiosalia. Halutessasi voit tehdä päivittäin karmatöitä, jolloin voit majoittua Samjeen edullisemmin.

Karmatyöt ovat talon ja pihaympäristön hoitamiseen liittyviä tehtäviä. Esimerkiksi marjojen keruuta ja pakastamista, talon siivousta, piha-alueen hoitoa, kitkemistä, pieniä remonttitöitä mikäli sinulla on siihen osaamista ym. Työt sovitaan kanssasi etukäteen.

Henkilökohtaisen retriitin hinta
(pienempi hinta sisältää karmatöitä 4h/pv):
40€ tai 30€ /vrk
200€ tai 180€ /viikko
Kuukausi kesällä 400€ ja talvella 500€ (sisältävät karmatöitä erikseen sovittavan määrän)

Tiedustelut ja varaukset puh. 041 4408996/Maarit Vainio tai sähköposti samjeinfo@samje.fi